Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Žabalj Zbog tragedije u Čurugu proglašava se Dan žalosti na teritoriji cele Opštine Žabalj
Zbog Tragedije u Čurugu Dan žalosti u opštini Žabalj Zbog Tragedije u Čurugu Dan žalosti u opštini Žabalj Istaknut

Zbog tragedije u Čurugu proglašava se Dan žalosti na teritoriji cele Opštine Žabalj

16 Decembar 2016 Napisano 

Zbog pogibije M.R. (20 godina) iz Čuruga, opština Žabalj proglašava subotu 17. decembar za dan žalosti na teritoriji čitave opštine.

ODLUKA
O PROGLAŠENjU DANA ŽALOSTI
1.
Proglašava se Dan žalosti zbog tragične smrti studenkinje M.R. (20 godina) iz Čuruga.
2.
Za Dan žalosti određuje se 17.12.2016.godine.
3.
Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme dana žalosti zastavu Republike Srbije spustena polovinu jarbola, odnosno koplja.
U obrazovnim ustanovama dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se danu žalosti.
Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova.Pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završen tako davanja poštom i minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dana žalosti.Igrači, rezervnii grači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanju ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreć i zbog koje je proglašen dan žalosti.
Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.


FB Opština Žabalj

PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online


Zabalj Online

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.co.rs