Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Žabalj SAOPŠTENJE KOMESARIJATA ZA IZBEGLICE - PRIJAVITE SE ZA DODELU MONTAŽNIH KUĆA
Komesarijat za izbeglice - Prijave za dodelu montažnih kuća Komesarijat za izbeglice - Prijave za dodelu montažnih kuća Istaknut

SAOPŠTENJE KOMESARIJATA ZA IZBEGLICE - PRIJAVITE SE ZA DODELU MONTAŽNIH KUĆA

18 Decembar 2014 Napisano 
18. decembar 2014.
- Saopštenje za medije –
Komesarijat za izbeglice i migracije RS poziva izbeglice
Prijavite se za dodelu montažnih kuća

Beograd, 17. decembar 2014. - Izbeglice i bivše izbeglice koje žive na teritoriji gradova Kruševac, Požarevac i Smederevo, i opština Žabalj, Kovin, Titel, Ćićevac, Ljig, Negotin, Gornji Milanovac, Ivanjica, Petrovac, Topola, Svrljig, Soko Banja, Kuršumlija, Babušnica, Lajkovac, Trstenik, Priboj, Mionica, Bački Petrovac, Despotovac, Paraćin, Raška, Inđija, Kikinda, Šid i Čajetina, a zainteresovani su za program donacije i postavljanja montažnih kuća, od 15. decembra 2014. pa do 29. januara 2015. mogu da podnesu prijave i potrebnu dokumentaciju.
Uslov je da je potencijalni korisnik poseduje sopstveni plac za gradnju, a lica kojima kuće budu dodeljene postaju vlasnici objekata i snose troškove priključakaza vodu i struju.
Sve potrebne informacije zainteresovani mogu da dobijuu kancelariji poverenika za izbeglice i migracije u opštinama i gradovima u kojima se program dodele montažnih kuća sprovodi, kao i u Komesarijatu za izbeglice i migracije RS, Narodnih heroja 4, 11070 Novi Beograd.
Montažne kuće, njih 30, dodeljuju se u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programaRepublike Srbije. Ovaj potprojekat vredan je skoro 12 miliona evra, a podrazumeva donaciju, osim pomenutih 30 montažnih kuća, i 261 stana, 300 paketa građevinskog materijala za završetak započetih građevinskih objekata i 70 seoskih domaćinstava.
Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu. Od tog broja 16.780 porodica je u Srbiji, tačnije oko 45.000 ljudi. RSP Srbije biće sproveden u narednih pet godina kroz više potprojekata.
Regionalni stambeni program Republike Srbije vredan je 330 miliona evra. Regionalni stambeni program sve četiri zemlje vredan je 584 miliona evra i finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Za dodatne informacije možete se obratiti Ivanu Miškoviću iz Komesarijata za izbeglice i migracije RS na 064-828-1694 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online


Zabalj Online

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.co.rs