Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Žabalj
Zbog Tragedije u Čurugu Dan žalosti u opštini Žabalj Istaknut

Zbog pogibije M.R. (20 godina) iz Čuruga, opština Žabalj proglašava subotu 17. decembar za dan žalosti na teritoriji čitave opštine.

ODLUKA
O PROGLAŠENjU DANA ŽALOSTI
1.
Proglašava se Dan žalosti zbog tragične smrti studenkinje M.R. (20 godina) iz Čuruga.
2.
Za Dan žalosti određuje se 17.12.2016.godine.
3.
Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme dana žalosti zastavu Republike Srbije spustena polovinu jarbola, odnosno koplja.
U obrazovnim ustanovama dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se danu žalosti.
Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova.Pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završen tako davanja poštom i minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dana žalosti.Igrači, rezervnii grači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanju ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreć i zbog koje je proglašen dan žalosti.
Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.


FB Opština Žabalj

Opširnije...

Vaterpolo, vaterpolisti, zlatna medalja u vaterpolu ilustracija Istaknut
Zlatni vaterpolista iz naše opštine

Danas 28.09. 2016. godine u kabinetu predsednika opštine Žabalj, upriličen je doček za Nebojšu Toholja iz Đurđeva.

Njega su pored predsednika opštine Žabalj Čedomira Božića dočekali i poredsednik Skupštine opštine Radovan Čolić i članovi opštinskog Veća, Zoran Šolaja i Milorad Trgić, kao i direktor Javne ustanove Sportski objekti Žabalj Boris Straživuk.

Ovaj mladi vaterpolista bio je deo reprezentacije Srbije koja se nedavno vratila iz Holandije, gde je učestvovala na Evropskom prvenstvu za juniore i osvojila najsjajnije odličje.

U razgovoru sa domaćinima, Nebojša je ispričao utiske sa prvenstva. Izrazio je nadu da će jednog dana zaigrati i za seniorsku reprezentaciju svoje zemlje i da će i tada donositi medalje u svoju opštinu sa najjačih turnira.

Čedomir Božić je istakao kako se ulaganje u sport višestruko isplati, što dokazuje Nebojšin primer. Rad i zalaganje donose rezultate, istako je Božić.

Opština Žabalj poklonila je Nebojši laptop računar.ISOŽ

Opširnije...

Turnir u malom fudbalu Žabalj 2016 Istaknut
Počeo turnir u Žablju, JKP Čistoća “oprala” rivala na startu
 
Još jedan turnir malog fudbala iz porodice Jelen KUP-a otpočeo je sinoć, u subotu 9. jula 2016. godine, na sveže sređenom malom stadionu u Žablju. Turnir u malom fudbalu Žabalj 2016 će ove godine ugostiti veliki broj ekipa iz Žablja, Đurđeva i Temerina.
Počeo turnir u Žablju, JKP Čistoća “oprala” rivala na startu
 
Otvaranje ove veoma posećene sportske manifestacije obeležilo je lepo vreme, prepune tribine i sjajna atmosfera, ali i prilično jasni rezultati. Pred velikim brojem gledalaca susrelo se 8 seniorskih ekipa odigravši 4 utakmice.
 
Prvi meč su odigrale ekipe Nedeljni mamurluk i JKP Čistoća Žabalj. Prvo poluvreme se završilo razlikom 0:2 u korist Čistoće, a strelci su bili Trninić i Tošić. Drugo poluvreme je samo potvrdilo već uspostavljenu dominaciju sa golovima Tanasića i Kalajdžića, dok je za Nedeljni mamurluk Miloš Vojin ostvario jedan pogodak iz penala. Utakmica je završena rezultatom 1:4 u korist JKP Čistoća, Žabalj.
 
Drgi meč su odigrale ekipe Fasada 2 Đurđevo i Parma Žabalj. Iako je Parma povela golom Bogdanića u 3. minutu, Fasada je sa po dva gola Trivunovića i Lukića odredila pravac utakmice do kraja prvog poluvremena. U drugom poluvremenu Fasada je postigla još dva gola koja su dali Vujević i Lukić, tako da je utakmica završena rezultatom 6:1 u korist tima Fasada 2 Đurđevo.
 
U trećem meču su se susrele dve mlade ekipe, SŠ 22. Oktobar/Kafe randevu i Apoteka Higija/Altruist. Prvo poluvreme je prošlo dosta napeto sa rezultatom 1:1 gde su strelci bili Batič za SŠ 22. Oktobar i Urošev za Apoteku. Drugo poluvreme je pokazalo znatno drugačiju igru te je golovima Stjepanovića, Matića, Trivunovića i Klarka, penal Uroševa za Apoteku ostao usamljen a ekipa SŠ 22. Oktobar/Kafe randevu odnela pobedu rezultatom 5:2.
 
U poslednjem, četvrtom meču, srele su se ekipe Proking Đurđevo i Banija–Pal Temerin. Utakmica je započela vođstvom Proking-a golom Radanovića ali je golovima Kosića i Tankosića prvo poluvreme završeno rezultatom 1:2 u korist ekipe Banija–Pal. Drugo poluvreme je pokazalo da je Banija–Pal znatno okretniji tim koji je igru premestio na protivničku polovinu terena te je golovima Dikića, Vukelića, Ubovića i Stanića utakmica završena rezultatom 1:6 u korist ekipe Banija–Pal Temerin.
 
Podsetiimo, Jelen pivo podržava lokalne turnire u malom fudbalu u 16 gradova i opština širom Srbije - u Novom Sadu, Bačkom Petrovcu, Lazarevcu, Pančevu, Požarevcu, Selevcu, Svrljigu, Žablju, Valjevu, Vršcu, Grockoj, Nišu, Vranju, Borči, Užicu i Beogradu.
 
Pobednik svakog lokalnog turnira plasira se u finale Jelen KUPa koje se održava u Beogradu, 10. septembra 2016. Šesnaest šampionskih ekipa boriće se za osvajanje pehara i nagrade za celu ekipu - odlazak na Park prinčeva u Parizu!
 
Na finalni turnir Jelen Kupa dosada su se plasirale sledeće ekipe: Dudovo Bure (Novi Sad), Saga (Pančevo), Samo Vas Gledamo (Borča), Jelen Rogonja (Lazarevac) i Arena (Požarevac).
 
Izvor: JelenFootball/Ilija Galonja

Opširnije...

Konkurs za putovanje na more opština Žabalj Istaknut
KONKURS ZA TURISTIČKO PUTOVANjE ZA UČENIKE SREDNjIH ŠKOLA
08.07.2016

KONKURS ZA TURISTIČKO PUTOVANjE ZA UČENIKE SREDNjIH ŠKOLA

Oglašava se konkurs za turističko putovanje za učenike srednjih škola sa teritorije opštine Žabalj.

Prijavu na konkurs može podneti učenik, a ako je učenik maloletan, prijavu u njegovo ime može podneti jedan roditelj, odnosno staratelj, koji će ga zastupati u radnjama koje zahtevaju poslovnu sposobnost, pod sledećim uslovima i kriterijumima:

da je državljanin Republike Srbije,
da je kandidat završio u školskoj 2014/15. godini I, II, III ili IV razred bilo koje srednje škole na teritoriji Republike Srbije sa prosekom 5,00
da se školuje na teret budžeta,
da je završni ispit polagao u nekoj od osnovnih šola sa sedištem na teritoriji opštine Žabalj,
da ima saglasnost oba roditelja za navedeno putovanje.

Uz prijavu na konkurs učenik podnosi:

kopiju svedočanstva o završenom razredu srednje školske u školskoj 2015/16 godini
kopiju svedočanstva o završenoj osnovnoj školi i
fotokopiju pasoša

Ukoliko se na Konkurs prijavi veći broj učenika od broja 90, prednost u vrednovanju će imati učenik koji ima veću prosečnu ocenu u toku celokupnog školovanja u srednjoj školi.

Rok za prijavljivanje na konkurs je od 07.07.2016. godine do 31.07.2016. godine.

PREUZMI DOKUMENT >>> KONKURS MORE OPŠTINA ŽABALJ 2016

Opširnije...

Zlatni kotlić Žabalj 2016 Istaknut
ODRŽAN DEVETI PO REDU ZLATNI KOTLIĆ 2016
04.07.2016

U subotu 02.07.2016. godine na obali Jegričke u Žablju, održan je deveti po redu “Zlatni kotlić”, takmičenje u pripremanju riblje čorbe. Za takmičenje se prijavilo 15 ekipa, koje su imale zadatak da za 2 sata pripreme najukusniju riblju čorbu.

Ove godine, po oceni stručnog žirija, pobedu je odnela ekipa “Šeksipr” iz Šajkaša. Drugo mesto je pripalo ekipi “NIS” iz Gospođinaca, dok je treće mesto zauzela ekipa “Lovačko društvo Žabalj” iz Žablja.

Organizator ovogodišnjeg zlatnog kotlića je bulo udruženje sportskih ribolovaca “Jegrička” Žabalj, pod pokroviteljstvom Opštine Žabalj.

Pored takmičara, manifestaciji su prisustvovali i predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić, kao i članovi opštinskog Veća. Prigodne nagrade pobednicima uručio je predsednik USR “Jegrička” Dragan Novakov.

KKNP

Opširnije...

Jegrička kod Žablja - Takmičenje u pecanju Istaknut
OKRUŽNO TAKMIČENjE PIONIRA U PECANjU 23.06.2016 Na terenima udruženja ribolovaca” USR Jegrička “u Žablju, 22.06.2016. godine održan je turnir u pecanju za pionire pod pokroviteljstvom Opštine Žabalj. Na turnir se prijavilo ukupno 11 ekipa i to iz Žablja,Novog Sada, Čuruga, Veternika,Đurđeva,Aradca, Temerina i Mošorina. Takmičenje je otvorio Lazar Čonkić, član opštinskog Veća, koji je pozdravio prisutne u ime opštine Žabalj. Visoka temperatura nije omela najmlađe pecaroše da zabeleže odličan ulov i da uživaju u čarima sportskog ribolova. Na kraju, proglašeni su pobednici i to: Prvo mesto-ekipa iz Novog Sada; Drugo mesto-ekipa iz Mošorina; Treće mesto-ekipa iz Veternika. Najboljima prigodne nagrade je uručio predsednik udruženja “USR Jegrička” Dragan Novakov, koji izrazio nadu da će ovakvi turniri preći u tradiciju.

Opširnije...

Besplatan autobuski prevoz za penzionere opštine Žabalj Istaknut
BESPLATAN PREVOZ ZA PENZIONERE I STARIJE OD 65 GODINA
19.03.2016


Opština Žabalj je donela odluku da od 02. aprila omogući građanima opštine Žabalj, koji imaju status penzionera, ili su stariji od 65 godina, besplatno koriste usluge autobuskog prevoza na linijama u okviru opštine Žabalj.

Tako će građani žabaljske opštine, po odluci opštinskog veća moći da koriste ove pogodnosti besplatno, kada iz bilo kojih razloga treba da dođu do Žablja, ili do bilo kojeg mesta u opštini.

"Ovo je način da bar malo pomognemo našim građanima iz kategorije penzionera i starje populacije, a svakako će se tražiti mogućnosti da i dalje ulažemo napor da se sa sličnom praksom nastavi", rekao je predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić.

Zdravko Siriški

Opširnije...

Dan civilne zaštite opština Žabalj Istaknut
OBELEŽEN DAN CIVILNE ZAŠTITE U ŽABLjU
02.03.2016.

U zgradi SO Žabalj je 01. marta obeležen Dan Civilne zaštite, a prisustvovali su svi članovi Štaba za vanredne situacije, i predstavnici službi koje uzimaju aktivno učešće u momentima kada nalažu nepredviđeni događaji koji ugrožavaju sigurnost i bezbednost građana. Predsedavao je predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić.


Zdravko Siriški

Opširnije...

Opština Žabalj - Usvojen Budžet za 2016 godinu Istaknut
BUDžET ZA 2016. RESTRIKTIVAN I NE PREVAZILAZI OVOGODIŠNjI
21.12.2015
Aktuelna događanja su uticala na kreiranje budžeta za narednu godinu, tako da je žabaljska Skupština na svojoj 28. sednici donela Odluku o visini sredstava kojim ova lokalna samouprava može da raspolaže u narednoj godini, i taj iznos je približno isti prošlogodišnjem, pošto iznosi milijardu i 155 miliona dinara.

Projektujući budžet vodilo se računa o instrukcijama koje koje upućuju na restriktivnost i još dublju racionalizaciju i štednju svuda gde se može.

Prihodi će zavisiti od mnogo čega, ali treba uzeti u obzir i najavljena "kresanja" sredstava kada su u pitanju transferi sa viših nivoa.

Vodilo se računa i o izraženim predlozima samih građana žabaljske opštine, koji su imali priliku da nešto predlože, pošto je prethodno podeljen anketni listić u svih 8.000 domaćinstava opštine.

Neće biti prilike da se iz budžeta očekuju neke bitnije investicije, pošto je za nastavak izgradnje kanalizacije obezbeđeno 200 miliona dinara iz sredstava Pokrajine.

Vodiće se računa da se sredstva usmere u davanja socijalno ugroženih kategorija, kategoriji osoba sa posebnim potrebama, učenicima i studentima i u sličnim slučajevima.

Ista sednica Skupštine je donela i Odluku o rebalansu aktuelnog budžeta, a novost je da će u narednoj godini nezaposlene trudnice dobijati iznos od 10.000 dinara sve do porođaja.

I dalje će se zadržati postojeći nivo plata, a racionalizacija na troškovima energenata za grejanje će najviše obradovati najbolje srednjoškolce i studente, jer će se zahvaljujući tome nastaviti sa praksom odlaska na letovanje i studijska piutovanja.

Odlukom o usvajanju Projekta javno - privatnog partnerstva u oblasti javne rasvete u sva četiri mesta opštine, postići će se racionalizacija na tom planu, za čega je planirano oko 15 miliona dinara.

U žabaljskoj opštini neće biti otpuštanja zaposlenih u javnom sektoru, pošto republički kriterijum odobrava broj od 256, tako da za razliku od mnogih opština, Žabalj bez trzavica ulazi u narednu godinu, jer je taj broj niži od navedenog.


Zdravko Siriški

Opširnije...

Žabalj izgradnja kanalilzacije potpisivanje ugovora Istaknut
POTPISAN UGOVOR O NASTAVKU IZGRADNjE KANALIZACIJE
03.12.2015

Kanalizacija je svakako najznačajniji kapitalni objekat koji se gradi u žabaljskoj opštini u poslednjih nekoliko decenija.

Kako je vrednost radova izuzetno velika, i kako su budžetski kapaciteti opštine više nego skromni, prirodno je da radovi dugo traju, i da se nastavljaju uvek onog momenta kada se obezbede sredstva.

Gradi se po etapama, a ovih dana je potpisan Ugovor sa izvođačem radova GP "Graditelj NS" iz Novog Sada, tako da radovi počinju već ovih dana, sa rokom završetka ove etape 20. marta naredne godine.

Ugovor obuhvata izvođenje radova na izgradnji kanalizacione mreže- Prva faza, i izgradnju potisnog gravitacionog cevovoda upotrebljenih voda do Đurđeva.

Vrednost ove deonice je preko 196 miliona dinara (sa PDV-om), a finansijer je po Ugovoru Autonomna pokrajina Vojvodine- Uprava za kapitalna ulaganja, koja je svojevremeno usmerila 201 milion dinara za ovaj projekat.

Garantni rok za izvedene radove je dve godine.Ugovor su u Žablju potpisali predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić i direktor "Graditelja NS" Ljupko Kalaba.


Zdravko Siriški

Opširnije...

Strana 1 od 9