Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Turizam
Opština Žabalj na sajmu u Milanu Istaknut
Opština Žabalj uspešno predstaveljena na sajmu "EXPO Milano 2015"

10.06.2015.

Na EXPO Milano 2015, u okviru predstavljanja RRA Bačka i DMC Dunav, opština Žabalj je predstavila svoju turističku i gastronomsku ponudu. Tema ovogodišnjeg sajma bila je hrana i gastronomska ponuda država iz celog sveta.

Među 150 zemalja, mi smo predstavili opštinu Žabalj, onako kako to ona i zaslužuje i stavili akcenat u programskim aktivnostima na Gastro show prezentacije koje su se odvijale na platou Biomediteranskog klastera, ispred paviljona Srbije, rekla je Marija Čupić, direktorica Turističke organizacije opštine Žabalj.

Predstavili smo vina, organizovali degustacije vina, poljoprivredne i turističke kapacitete, organsku hranu. privukli smo značajan broj posetilaca na ovako značajnoj manifestaciji, naglasila je Čupić i dodala, da će se opština truditi i u budućnosti da bude prisutna na ovakvim međunarodnim manifestacijama.

Opširnije...

Sajam turizma u Lukavcu BiH Federacija Istaknut
ŽABALj PARTNER U ORGANIZACIJI SAJMA TURIZMA U LUKAVCU (BiH)

08.05.2015

Opština Žabalj je ove godine partner u organizaciji 13. Međunarodnog sajma turizma "List" 2015. koji se održava u Lukavcu od 07.-09. maja. Ova opštna sa preko 50.000 stanovnika, u Tuzlanskom kantonu, dosta ulaže u turizam, tako da je ovaj sajam prilika da se više zemalja iz okruženja predstavi svojim ponudama. Na otvaranju sajma bili su prisutni visoki zvaničnici Federacije BiH, kao i ambasadori Hrvatske i Mađarske u BiH.

Ovu turističku manifestaciju su zajedno otvorili obraćanjem načelnik opštine Lukavac Dževad Mujkić i predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić, koji je rekao da opština Žabalj, izgrađujući dalju saradnju, nudi potencijal sa oko 32.000 hektara obradive kvalitetne zemlje, a iz oblasti turizma najbolji Golf centar u Srbiji, kao i atraktivne terene za lovni i ribolovni turizam.

Nakon zvaničnog otvaranja, gosti sajma su posetili štand vojvođanske turističke organizacije, gde su svoju turističku ponudu izložile opštine Žabalj, Bačka Palanka, Irig, Vršac, Apatin i Sombor.

U cilju što efikasnije saradnje, u Lukavcu je potpisan i Sporazum o saradnji opština Lukavac i Žabalj.

Zdravko Siriški

Opširnije...

Poluostrvo Istra Istaknut
06.05.2015

Predstojećeg vikenda u Poreču će biti održana jedna od najpoznatijih sajamskih turističkih i vinskih smotri – Vinistra, koja će ove godine ugostiti i vojvođanske vinare, koji će biti deo buduće ponude Destinacijske menadžment kompanije Dunav. DMC Dunav se realizuje u saradnji Regionalne razvojne agencije Bačka i opština Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran i Titel.

Jedan od važnih koraka na putu zajedničkog kreiranja turističkih događaja i doživljaja dovoljno atraktivnih da privuku goste su i učešće na Vinistri, kao i susreti koje će tamo za predstavnike turističkih organizacija opština okupljenih oko DMC Dunav, ali i za same predsednike tih opština i delegaciju Vlade APV, koju će predvoditi pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin, biti organizovani.

Osnovna svrha posete je zapravo prenošenje iskustava istarskog DMC-a u delu marketinških aktivnosti turističke destinacije kroz tzv. Destinacijski menadžment sistem i pojedinačne marketing budžete projektom obuhvaćenih opština. Cilj je da se istarska iskustva u stvaranju sinergijskog efekta kod promocije destinacije kroz DMS, prenesu na naš DMS koji će početi sa radom do kraja godine. Drugim rečima, umesto da svaka opština pojedinačno troši sredstva za promociju svoje turističke destinacije, one udružene kroz DMS stvore daleko veći i profesionalniji nastup na regionalnom i međunarodnom turističkom tržištu. U tom cilju je razvijena i intenzivna saradnja upravo sa Detinacijsko menadžment kompanijom „Sve boje Istre”, koja odlično radi i upravo će njihovi konsultanti biti aktivno angažovani u ovoj fazi projekta DMC kako bi Vojvođanima preneli iskustva u razvijanju istrijanskog kontinentalnog turizma..

Najveća pažnja u Poreču zapravo će biti usmerena na to kako da se stečena iskustva odmah stave u funkciju DMC Dunava i da se deo turističkog tržista Vojvodine, koji je po nekim procenama težak više od 200 miliona evra, asporbuje kroz budući DMS sistem koji će biti centralno mesto putem kojeg DMC Dunav upravljati ponudom proizvoda i usluga, omogućujući krajnjim korisnicima njihovu narudžbinu ili kupovinu. Turisti će DMS videti kao veb stranicu, mobilnu aplikaciju, i ostale njima poznate oblike internet komunikacije, dok će učesnici DMC projekta dobiti jedinstveno mesto promocije putem kojeg će se sublimirati svi prodajni i marketinški napori i time ostvariti rezultati koje pojedinačno svaka opština sama ne bi mogla dosegnuti.

Opširnije...

Place to go - Sajam u Zagrebu i opština Žabalj Istaknut
Sajam turizma Place2go u Zagrebu

U okviru turističke ponude Vojvodine na 4. međunarodnom sajmu turizma Place2go u Zagrebu predstavljena turistička ponuda opštine Žabalj. Na ovogodišnjem Place2go sajmu učestvovalo je preko 170 izlagača iz 18 zemalja.
Ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin, otvorio je sajam i u svom obraćanju prisutnima naglasio kako se trendovi u svetskom turizmu konstantno menjaju, te je sajam dobra prilika da se uz brojne izlagače iz celog sveta sagledaju različitosti ponuda drugih zemalja i da se bolje upoznaju novi svetski trendovi.

Ove godine po prvi put predstavio se grad Bruxelles i egzotična Namibija, ali i zemlje koje se već viđene na ovom sajmu prethodnih godina poput Tajlanda, Indije, Malezije, Tunisa, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske, Bugarske, Mađarske, Austrije, Srbije i Slovenije.
Veliko interesovanje vladalo je za celokupnu ponudu Srbije od strane brojnih posetilaca, ali I hrvatskih turističkih agencija, koje još uvek istražuju turističko tržište Srbije, kako bi napravile što atraktivnije turističke aranžmane, kako za domaće goste, tako i za sve brojnije strance, koji su zainteresovani za specifične ture po Balkanu ( seoski turizam, vinski putevi, city break..), gde svakako Vojvodina, obzirom na relativno malu udaljenost, vidi svoju šansu.

Na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za statistiku Republike Srbije, u 2014. godini u Srbiji je boravilo 63.779 turista iz Hrvatske, što je 19% više u odnosu na 2013. godinu. Turisti iz Hrvatske u 2014. godini ostvarili su 116.921 noćenja, odnosno 16% više. U odnosu na broj ostvarenih noćenja inostranih turista u 2014. godini, turisti iz Hrvatske nalaze se na visokom četvrtom mestu.

T.O. Opštine Žabalj

Opširnije...

Turistička organizacija opštine Žabalj na Sajmu u Budimpešti Istaknut

Međunarodni sajam turizma „Utazas“ Budimpešta


Turistička organizacija opštine Žabalj predstavila je svoju ponudu na međunarodnom sajmu turizma „UTAZAS“ u Budimpešti od 26. februara do 01. marta. Sajam je okupio 258 izlagača, zemlja partner ove godine bila je Rumunija, a unutrašnji partner je Szekesfehervar. Najveća atrakcija sajma bila je karta Mađarske izgrađena na površini od 180 m2 sa više od 1.000.000 Lego kocki za vreme trajanja sajma. Sajam je bio manji nego prethodnih godina, a mišljenja su podeljena zašto je tako

Pored naše opštine na zajedničkom štandu predstavile su se i organizacije Srbije, Vojvodine, Subotice, Apatina, Sombora, Bačke Palanke, Bačke Topole, Sente, Kanjiže, Ade, Temerina, Vršca, Niša. Predstavila su se i udruženja poput Klastera zdravstvenog turizma Vojvodine, Udruženja domaćina u eko-ruralnom turizmu iz Skorenovca, Udruženja starih umetničkih zanata Vojvodine i privrednici, vinarija ,,Kovačević“ iz Iriga, vinarija ,,Vindulo“ iz Temerina, „Unikat“ Temerin i mnogi drugi.

Štand su krasile raznovrsne nošnje, kao i suvenirska i gastronomska ponuda učesnika projekta „Bogatstvo različitosti“, predvođenih novosadskim turističkim klasterom „Istar21″. Defilujući sajmom, uspeli su da prenesu i na ostale izlagače i posetioce delić atmosfere i temperamenta pojedinih delova pokrajine, a mogle su se čuti i najpoznatije vojvođanske pesme u izvedbi tamburaškog orkestra.

Tokom trajanja sajma održana je konferencija za novinare gde su se zainteresovanima obratili zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas, ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Rade Drobac i predstavnica Turističke organizacije Srbije Željka Pudar.

TOO Žabalj

Opširnije...

Sajam u Beogradu, Štand opštine Žabalj i Zrenjanin Istaknut
Završen je Međunarodni sajam turizma u Beogradu, na kojem se predstavilo oko 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja. Prema procenama orzanizatora, bio je najposećeniji do sada sa 65 hiljada posetilaca. Beograd je u četiri dana trajanja sajma ostvario 15 hiljada noćenja. Prvi put od 1978. godine, Sajam turizma u Beogradu otvorio je premijer Srbije.
U petak 20. februara na Beogradskom sajmu oboren je rekord, u krug sajma u toku tog dana ušlo je 5.254 vozila, što je najveći broj vozila u jednom danu na sajmu.
Sajam turizma održan je pod sloganom "Iskoristi trenutak". Ove godine na Sajmu turizma prvi put je učestvovala Jamajka, koja je u Srbiji prepoznala interesantno tržište. Posetioci sajma imali su priliku da kupe ili rezervišu jeftinije turističke aranžmane za predstojeće leto.
Poseban akcenat stavljen je na prezentovanje domaćih turističkih destinacija i turističkih proizvoda u hali 4, gde su se posetioci sajma mogli upoznati između ostalog i sa objedinjenom ponudom opština Žabalj i Zrenjanin. Pod sloganom Tisa reka, koja spaja ponuda je bila upućena svima koji žele da osetite čari ravnice i pobegnu od užurbanog načina života i svakodnevnog stresa.
Aktivni odmor i relaksacija , bogata istorija, festivali, šarenolika bačko-banatska trpeza uz tamburašku muziku privlačila je značajnu pažnju tokom sajma . Kako se pokazalo udruživanje ponuda više opština je značajan korak u stvaranju novih integrisanih turističkih proizvoda na turističkom tržištu, koje sve zahtevnije i traži stalno uvođenje novih sadržaja.
Istovremeno sa Sajmom turizma, održane su još tri manifestacije - Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira.

Turistička organizacija opštine Žabalj

Opširnije...

Turistička organizacija opštine Žabalj na Sajmu u Ljubljani Istaknut
Od 28. do 31. januara 2015. godine u Ljubljani održana je turističko sajamska manifestacija "Alpe-Adria – turizam i slobodno vreme“, na kojoj su se pored izlagača iz Slovenije predstavili i turistički akteri iz daleke Indije, Nepala, Tunisa , Grčke, preko Austrije, Italije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine. Tradicionalno na štandu Vojvodine predstavljena je turistička ponuda nekoliko opština - Vršca, Iriga, Sremskih Karlovaca, Bačke Palanke, Apatina i Žablja , kao i grada Beograda.
Izuzetno veliko interesovanje vladalo je za ponudu Vojvodine, napravljeno je više kontakata sa turističkim agencijama iz Slovenije, ali i Austrije i Italije, koje traže pre svega nove turističke proizvode. Dogovorena je studijska poseta za slovenačke turističke vodiče za mart mesec. Domaćini ove posete će biti Turistička organizacija Žablja, a to je ujedno odlična prilika da se naši turistički proizvodi u budućnosti nađu u programima slovenačkih agencija - od degustacije viskija i vina, dobre hrane, golf demo dana, posete radionicama starih zanata, sakralnim objektima...Inače ponuda naše opštine, kao nova na turističkom tržištu je kod mnogih izazvala veliko interesovanje. Treba napomenuti da su slovenački turisti po statistici među najbrojnijim u Srbiji.
Na sajmu je sklopljena i saradnja sa turističkom kmetijom „Pri Filetu“ iz mesta Slope ( Kozina ), koja je povukla znatna sredstva iz fondova EU. Vlasnik ove kmetije gospodin Franc Jelušić koji je čest gost u Srbiji izrazio je spremnost da pruži pomoć našim domaćinstvima koja se odluče da krenu ovim putem. Po njegovim rečima i u Sloveniji je postojala sumnja u bavljenje seoskim turizmom i mogućnost ostvarivanja prihoda kroz ovu delatnost, ali danas praksa govori da je znatan broj ovih domaćinstava, kao i turista koji ih posećuju, o čemu svedoči statistika.

Turistička organizacija opštine Žabalj

Opširnije...

Turistička organizacija opštine Žabalj na Sajmu u Ljubljani Istaknut
29. januar 2015.
 
Na poznatom Sajmu turizma u Ljubljani, svoju turističku ponudu je prezentirala i Turistička organizacija opštine Žabalj.

Zajednički štand sa Turističkom organizacijom Sremskih Karlovaca obišao je veliki broj posetilaca Sajma.
 
Galeriju fotografija pogledajte na linku >>> OPŠTINA ŽABALJ NA SAJMU U LJUBLJANI

Zdravko Siriški

Opširnije...

Sajam seoskih žena Vojvodine Istaknut
U subotu , 11. 10. 2014. godine je bio održan 6. po redu Sajam seoskih žena Vojvodine, ovoga puta u Apatinu , predivno sunčano
vreme , gostoljubivost domaćina i mnoštvo žena sa čitave
teritorije Vojvodine , ogromna količina njihovih kreativnih ručnih radova, su obeležili ovaj dan . Na Sjamu su bile žene iz Udruženja Opštine Žabalj - Aktiv žena Žabalj , Udruženje Sablija Žabalj , Udruženje Altruist Žabalj , Sekcija tkalja pri Savezu invalida Žabalj , Kolo srpskih sestara Čurug , Udruženje žena Olorija Đurđevo i Aktiv žena Gospođinci .
Na kraju dana 50 žena iz naše Opštine koje su posetile ovu manifestaciju su iako umorne i prepune lepih utisaka izrazile želju i volju da i sledeće godine odu na istu manifestaciju u nekom drugom gradu Vojvodine .
Prevoz do Apatina je obezbedila Opština Žabalj , na čelu sa predsednikom Opštine , gdin-om Čedomirom Božićem , na čemu se zahvaljujemo , a takođe zahvalnost i organizatorima - Opštini Apatin - domaćinu , Pokrajinskom sekretrijatu za ravnopravnost polova i Pokrajinskom zavodu za ravnopravnost polova .

Opširnije...

Sajam preduzetništva u Temerinu Istaknut
Proteklog vikenda u Temerinu je održan Sajam preduzetništva i inovacija, kao deo IPA projekta "Mreža centara za razvoj preduzetništva i prekograničnu saradnju", koji je svečano otvorio Pokrajinski sekretar za pravredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, gospodin Miroslav Vasin.
Sajam je organizovala Agencija za razvoj opštine Temerin, zajedno sa partnerima na projektu - opštinama Žabalj i Titel iz Srbije i Borovo i Negoslavci iz Hrvatske.
Sajam je imao za cilj  da se ostvare povoljni uslovi za povezivanje privrednika, poljoprivrednika, i udruženja radi jačanja klime, razmene iskustava, poboljšanja prekogranične saradnje ove dve regije.
Među 40 izlagača na Sajmu, svoje štandove su imali i predstavnici opštine Žabalj, privrednici i udruženja.
U okviru Sajma dodeljeni su sertifikati polaznicima za uspešno obavljenu obuku, koju su imali u sklopu ovog projekta.
 
Jadranka Nenad
Zdravko Siriški

Opširnije...

Strana 1 od 2