Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Stranke DS: Stranku Borisa Tadića napustili predsednik opštine Žabalj i 250 gradjana (VIDEO)
Povratak u DS u opštini Žabalj Povratak u DS u opštini Žabalj

DS: Stranku Borisa Tadića napustili predsednik opštine Žabalj i 250 gradjana (VIDEO)

18 Februar 2015 Napisano 

DS: Tadića napustili Božić i 250 članova
NOVI SAD/ ŽABALJ -

Iz Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića u Demokratsku stranku vratilo se 250 građana Žablja, na čelu sa predsednikom opštine Čedomirom Božićem, saopšteno je danas u Pokrajinskom odboru DS.

Među povratnicima je i devet odbornika opštinske skupštine koji će kao predstavnici DS nastaviti delovanje u vladajućoj većini u Žablju, rečeno je na konferenciji za novinare.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin istakao je da je povratak velikog broja Žabaljčana koji su, kako je rekao, u jednom trenutku napustili DS izuzetno značajan događaj i naglasio da se oni "vraćaju tamo odakle nikada nisu ni otišli, po svojim shvatanjima i po onome u šta veruju".

Vasin je rekao da se u poslednje vreme beleži trend povratka u DS onih koji su bili razočarani kako slabostima te stranke, tako i unutarstranačkim trvenjima i dodao da je njihov povratak plod procesa koji je doveo do stabilizacije DS.


On je u tom pogledu naveo važnost izbora Bojana Pajtića na čelo stranke što su, kako je dodao, građani prepoznali kao njegovo jasno opoziciono delovanje i da je danas DS "jedina suštinska i najsnažnija opozicija aktuelnoj vlasti u Srbiji".

Vasin je podsetio da je pre tri nedelje i ceo opštinski odbor SDS u Novom Kneževcu odlučio da se vrati u DS i naglasio da su to značajni nagoveštaji osnaživanja demokrata.

On je pohvalio postupak predsednika žabaljske opštine i "ponovnih" članova DS što su odlučili da se vrate u, kako je rekao, ovim teškim vremenima u kojima se "silom i metodama pritiska deluje od strane onih koji po svaku cenu žele da sruše pokrajinsku vlast".

Vasin je naveo kao primere za to opštine Srbobran, Irig, Beočin, Žitište i Titel gde su u poslednje vreme članovi SNS ušli u opštinsku vlast, iako su na izborima osvojili mali broj glasova.

"Predsednik i opštinsko rukovodstvo u Žablju odlučili su hrabro da ostanu u vlasti kao predstavnici DS svesni da će možda biti sledeći na meti ljudi iz SNS koji ne biraju sredstva da dođu na vlast u vojvođanskim opštinama", rekao je Vasin.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić istakao je da je članstvo SDS u toj opštini, na čelu sa njim, odlučilo da se kolektivno vrati u DS na poziv lidera demokrata Bojana Pajtića i dodao da je osnovni razlog tome to što je DS, kako je rekao, jedina proevropska opoziciona stranka u Srbiji koja nudi jedinu alternativu aktuelnoj vlasti.

On je dodao da se DS zalaže za slobodu medija, evropske vrednosti koje doprinose stabilnosti zemlje, za povećanje životnog standarda i za evropske integracije Srbije.

Božić je dodao da je prilikom podele u DS članstvo u Žablju smatralo da je Boris Tadić neko ko je budućnost te stranke ali vremenom, kako je naveo, ispostavilo se da to nije tačno, pa su pristupili tada novoformiranoj Novoj demokratskoj stranci koja je kasnije preimenovana u SDS.

Izvor: Tanjug, RTV
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online


Medije

Povratak u DS u opštini Žabalj
Zabalj Online

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.co.rs