Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Razno PROSVETARI U OPŠTINI ŽABALJ STUPILI U ŠTAJK - OSNOVNA ŠKOLA U ČURUGU JOŠ UVEK NIJE
Štrajk prosvetara u opštini Žabalj Štrajk prosvetara u opštini Žabalj Istaknut

PROSVETARI U OPŠTINI ŽABALJ STUPILI U ŠTAJK - OSNOVNA ŠKOLA U ČURUGU JOŠ UVEK NIJE

20 Novembar 2014 Napisano 

20. novembar 2014.

Prema našim saznanjima potvrdjenim iz više izvora, prosvetari iz opštine Žabalj od ponedeljka su se pridružili štrajku koji traje već nekoliko dana na nivou Republike Srbije.


U štrajk (smanjenjem časova na pola sata) su stupile osnovne škole u Žablju, Djurdjevu i Gospodjincima.

Osnovna škola "Djura Jakšić" u Čurugu još uvek se zvanično nije pridružila štrajku, kao ni Srednja škola u Žablju, mada čuruška škola danas ima skraćene časove ali kako smo saznali "iz drugih razloga a ne zbog štrajka"!

Nezvanično - U Srbiji je danas u štrajku ukupno 40 odsto škola, odnosno 701 od 1.768 škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Obrazloženje:

Štrajk skraćenjem časova na pola sata organizovali su Samostalni sindikat, Unija sindikata prosvetnih radnika, Sindikat obrazovanja i Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost".

Oni traže da se prosvetni radnici izuzmu od smanjenja plata dok se ne urede platni razredi svih zaposlenih u javnom sektoru, da se ne menja član pet Zakona o osnovnom sistemu obrazovanja i vaspitanja koji podrazumeva da se prvo zapošljavaju tehnološki viškovi po školama, pa tek onda da se otvore konkursi za zapošljavanje.

Reprezentativni sindikati traže i potpisivanje novog kolektivnog ugovora, jer stari ističe, kao i da ostanu jubilarne nagrade i dnevnice.

R.M.D.

PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online


Zabalj Online

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.co.rs