Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Djurdjevo
Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić u Djurdjevu Istaknut
Za postavljanje nove behaton staze ispred Rusinske crkve u Đurđevu 500.000 dinara
25.03.2016

Iz budžeta žabaljske opštine izdvojeno je 500.000 dinara za postavljanje nove behaton staze ispred rusinske Crkve rođenja presvete Bogorodice u Đurđevu.

Prvi prolećni dani omogućuju da se behaton staza površine od oko 120 m2 postavi u vrlo kratkom roku, a prilikom obilaska ovih radova predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić je u razgovoru sa sveštenikom Joakimom Hološnjajem obećao i obnovu starog behaton platoa ispred samog hrama, površine od oko 150 m2, koji je posle 40 godina ruiniran i sledi mu neophodno renoviranje.

Zdravko Siriški

Opširnije...

Radovi na kanalizaciji u Djurdjevu opština Žabalj Istaknut
RADOVI NA KANALIZACIJI STIGLI I U ĐURĐEVO
25.03.2016

Već nekoliko godina se etapno sprovode radovi na kanalizaciji u žabaljskoj opštini.

Kako se radi o investiciji velike vrednosti, radovi se planiraju prema dinamici pristizanja sredstava za ovu namenu.

Pored gradilišta u Žablju, ovih dana, vidne su i aktivnosti u Đurđevu, gde moćna mehanizacija intenzivno radi na delu kompresivne kanalizacije, u dužini od 610 metara u ulici Solunskih dobrovoljaca.

Obilazeći ovu deonicu, u razgovoru sa rukovodiocem gradilišta Draganom Markovićem, predsednik opštine Čedomir Božić je obavešten o toku radova ove deonice koja vodi do glavnog prečišćivača na jugoistočnom delu Đurđeva.

Inače, radove izvodi "Graditelj" iz Novog Sada, a sredstva u iznosu od preko 200 miliona dinara obezbeđena su iz pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja.Zdravko Siriški

Opširnije...

Dobrovoljno vatrogasno društvo Djurdjevo opština Žabalj Istaknut
VATROGASCI UKLONILI NANOSE BLATA U ĐURĐEVU
14.03.2016

U Đurđevu su se stanovnici u blizini ugla ulica Laze Kostića i Solunskih dobrovoljaca ovih kišnih dana našli u nevolji, jer se na kolovozu oformila veća količina blatnog nanosa kao posledica radova u okviru postavljanja kanalizacije.

Posle zatrpavanja cevi ostalo je mnogo zemlje u pomenutim ulicama, a stanje je pogoršala kiša što je zahtevalo intervenciju.

Meštani su se obratili opštini, pa je predsednik opštine Čedomir Božić izdao nalog Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Đurđeva da saniraju stanje na ovoj lokaciji.

Članovi DVD Đurđevo Miroslav Šovš, Aleksandar Bogdanov i Miloš Maleš su u rekordnom vremenu, za oko dva časa sanirali stanje na kolovozu, upotrebivši čak šest cisterni.

Zdravko Siriški

Opširnije...

Pidzama Party Djurdjevo 2015 - Najbolje pidžame Istaknut

ДЮРДЬОВ – У просторийох КУД „Тарас Шевченко” у Дюрдьове всоботу, 17. октобра, млади з того дружтва орґанизовали „Пижама парти”, хтори зоз своїм интересантним амбиєнтом и концепцию прицагнул младих з вецей наших местох, так же на тогорочним „Партию” було понад двастопейдзешат особи и „Шевченкова” сала була полна.

У конкуренциї за вибор найлєпших пижамох було двацецпейц младих, а спрам гласаня присутних, за найлєпшу и найориґиналнєйшу женску пижаму награду достала  Мария Хромиш, а за хлопску Борис Барань, обидвойо з Дюрдьова.

„Пижама парти” младих з дюрдьовского КУД „Тарас Шевченко” финансийно потримую и Роботне цело за младеж Националного совиту Руснацох и Управни одбор Дружтва.

S.B.

Opširnije...

Drugo klupsko takmičenje u karateu u Djurdjevu Istaknut
Dana 17.10.2015 god. sa početkom u 14.00 u sportskoj sali u Djurdjevu održaće se drugo klupsko takmičenje karatista iz Karate kluba "Mladost" iz Gospodjinaca.

Na takmičenju učestvuje preko 60 takmičara iz Gospodjinaca, Žablja i Djurdjeva.

Takmičiće se u katama i borbama.

Za sve njih su obezbedjene medalje i priznanja u zavisnosti od mesta koje će osvojiti na takmičenju.

Takmičenje organizuju i vode prof. Bandin Dragan nosilac crnog pojasa 6.dan i pomoćni trener  ing. Bandin Branislav nosilac crnog pojasa 2.dan.

Pozivaju se svi koji vole karate da posete ovo lepo sportsko takmičenje, ulaz slobodan.

Miodrag Živković

Opširnije...

Karate klub Mladost Gospodjinci Istaknut
Dana 10.05.2015.godine u Djurdjevu je održano prvo klupsko takmičenje karate kluba \"Mladost iz Gospodjinaca.
Takmičenje je otvorio prof.Bandin Dragan i tom prilikom pozdravio sve takmičare , prisutne roditelje i posetioce,poželevši svim učesnicima takmičenja mnogo uspeha.
Nakon toga su Anastasija Čugalj i Miroslav Bandin prikazali kate koje se izvode prilikom polaganja za crni pojas u karateu.
Dalji tok takmičenja je prošao u medjusobnom nadmetanju stečenih znanja i veština, koje su stroge ali pravičane sudije budno pratile i ocenjivale.

Gospodjinčane su na ovom takmičenju predstavljali 22.takmičara u svim kategorijama,spomenućemo prvo najiskusnije,  Anastasija Čugalj i Ivana Doroški - zlatna medalja u katama,tu su  Nikola Živković i Nemanja Pavlović-zlatna medalja u borbama.

Dobro su se pokazali i mladji pioniri Gadžić Dragan,Filip Grozdić,Dragoslav Ilić i Vukašin Mladenović osvojivši zlatne medalje na takmičenju.
Ovo takmičenje ima višestruki značaj za sve učesnike,da prikaže atmosferu koja vlada na takmičenjima,da se oslobode straha od nastupa oni koji nisu nastupali na takmičenjima,iskusni takmičari da prikažu svoje veštine mladjima,što je u potpunosti uspelo organizatorima takmičenja.
Gotovo svi mališani su osvojili medalje , sudeći po njihovim nasmejanim i vedrim licima,biće još prilika i takmičenja na kojima će rado nastupiti.

Miodrag Živković

Opširnije...

Devojčice iz Djurdjeva nove rukometne nade Istaknut
Rukomet u Đurđevu u Osnovnoj školi "J.J.Zmaj"

22.04.2015

Sportski Savez opštine Žabalj,u saradnji sa osnovnom školom "Jovan J.Zmaj" iz Đurđeva i rukometnim klubom ORK "ŽSK" iz Žablja,je pokrenuo projekat iz oblasti rukometnog sporta,a koji je usmeren prvenstveno na žensku populaciju,tj.devojčice osnovnoškolskog uzrasta.

Treninzi se sprovode u sali osnovne škole u Đurđevu,a sprovodi ih master rukometa,profesor Zoran Bosnić.

Trenutno ovaj projekat pohađa tridesetak devojčica,a svakim danom interesovanje je sve veće.

Projekat za sve polaznike je potpuno besplatan,a za svakog učesnika ovog projekta urađen je i besplatan lekarski pregled.

Sportski Savez opštine Žabalj,kao pokrovitelj ovog projekta,ima u planu da ovakvi i slični projekti zažive i u ostalim mestima opštine Žabalj.

Opširnije...

У Дюрдьове рукомет тренираю штерацец дзивчата, места ище єст Istaknut

ДЮРДЬОВ – Вчера вечар у спортскей сали ОШ „Йован Йованович Змай” у Дюрдьове отримани порядни рукометни тренинґ дзивчатох од першей по осму класу ОШ у рамикох безплатней школи Рукометного клубу ЖСК зоз Жаблю, а котри ше приявели на конкурс концом фебрура.

Тренинґи водзи професор физичней култури Зоран Боснич, а найлєпши медзи тима цо тренираю познєйше буду послати до першого тиму спомнутого клубу.

Безплатна школа рукомету пред мешацом почала у Дюрдьове и у Чуроґу, у Жаблю є порядна длугши час, а у Ґосподїнцох почнє док годно тренирац на отвореним.

Места ище єст, так же на тренинґи пондзелками (на 20 г.) и соботами (на 10 г.) можу пойсц шицки заинтересовани основношколки.

Орґанизаторе Школи рукомету Спортски союз Општини Жабель, ОШ „Йован Йованович Змай” и РК ЖСК, а проєкт потримал Покраїнски секретарият за младеж и спорт.

Autor: Sandra Baranj, Ruske slovo

Opširnije...

Kud Branislav Nušić Djurdjevo Istaknut
Predsednik Opštine posetio KUD "Branislav Nušić" u Đurđevu

27.03.2015

U neformalnoj poseti KUD "Branislav Nušić", na jednoj svakodnevnoj probi je boravio predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić. Povod je bila nedavno obavljena raspodela sredstava iz budžeta Udruženjima građana, koja su konkurisala.

Kako je za ovaj uzoran kolektiv u ovoj godini opredeljeno oko 270.000 dinara, očekuje se da će aktivisti društva znati da taj novac što racionalnije raspodele. Potreba ima puno, jer treba platiti svaku probu posebno. Treba ostaviti za putovanja i koncerte, za opremu...

Predsednik KUD-a Dušan Marković ističe da ovaj folklor sa svojih 70 učesnika uspešno radi samo zahvaljujući velikom zalaganju mnogih volontera i zaljubljenika u ovaj vid kulturnog izraza.

Interesovanje mladih je veliko, i to može da raduje, obzirom na sve okolnosti u kojim živimo.Polovinom godine biće raspisan još jedan Konkurs za Udruženja, a to će biti prilika da svi oni koji uspešno rade učestvuju u raspodeli.


Zdravko Siriški

Opširnije...

Djurdjevo - Turnir za pionire u fudbalu Istaknut
U četvrtak 19.06.2014. godine,na stadionu FK "BAČKA" u Đurđevu, održaće se fudbalski turnir u kategoriji pionira.

Početak ove sportske manifestacije zakazan je za 17 i 30 časova.

Učestvuju pionirske ekipe iz sva četiri naseljena mesta naše opštine, te Vas ovim putem pozivamo da prisustvujete ovom lepom sportskom događaju.

Udruženje Sport za sve opštine Žabalj.

Z. Siriški

Opširnije...

Strana 1 od 2