Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Čurug JOŠ JEDAN VELIKI USPEH VESLAČA IZ ČURUGA
Veslački klub Čurug - još jedan uspeh Veslački klub Čurug - još jedan uspeh Istaknut

JOŠ JEDAN VELIKI USPEH VESLAČA IZ ČURUGA

08 Mart 2015 Napisano 
Još jedan uspeh veslačkog kluba Čurug

NOVI SAD: Sa 76 bodova veslači „crno-belih“ sačuvali titulu na Prvenstvu Srbije na ergometrima u Novom Sadu, prvom zvaničnom takmičenju u novoj sezoni, koje je ponovo oborilo rekord po broju učesnika. – Crvena zvezda druga, Čurug treći… – Među veslačima Partizan bez premca, Čurug za dlaku ispred Danubiusa 1885 u konkurenciji veslačica.


U nedelju, 1. marta 2015, u Centru za studentski sport (sala na Đačkom igralištu) u Novom Sadu u organizaciji Veslačkog kluba Danubius 1885 i Veslačkog saveza Srbije održano je prvo zvanično takmičenje u novoj sezoni – Prvenstvo Srbije na ergometrima. Žestoka bitka se vodila u svim kategorijama u obe konkurencije, uz veliki odziv svih naših veslačkih klubova sa gotovo najjačim takmičarima. Organizacija je kao i prošle godine, kada je domaćin takođe bio Danubius 1885, bila na najvišem niovu. Takmičenje je proteklo u izuzetnoj atmosferi prepune sale na Đačkom igralištu, u kojoj nije imala gde ni igla da padne, a obeležile su ga i neizvesne borbe i veliki broj odličnih rezultata od toga i jedan državni rekord koji je postavio Miloš Stanojević u konkurenciji lakih seniora. Na šampionatu, koji je oborio rekord po broju učesnika, titulu najuspešnijeg kluba i ove godine odneo je Partizan čiji su veslači osvojili ukupno 76 bodova, čime su ubedljivo sačuvali titulu osvojenu lane. Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je Crvenoj zvezdi (37), a treće Čurugu (34). Partizan je sa 70 bodova bio najuspešniji među veslačima, dok je Čurugu sa 24 boda pripalo zvanje najboljeg među veslačicama.

Uz prisustvo gotovo svega najboljeg što srpsko veslanje trenutno ima najbolji rezultat u kategoriji seniora zabeležio je Marko Marjanović (Partizan), inače prošlogodišnji. Kod lakih seniora, kao i lane, trijumfovao je Miloš Stanojević (Tamiš), među seniorkama ponovo je najbolja bila Iva Obradović (Danbubius 1885), dok je kod lakih seniroki opet zlato pripalo Zorici Mrđi (Čurug). Kod juniora trijumfovao je Lazar Lazović (Crvena zvezda), kod juniorki Ljiljana Jošić (Čurug), kod kadeta Veselin Tričković (Partizan), a kod kadetkinja prošlogodišnja šampionka Jovana Stanivuk (Čurug). Takmičenje u pionirskoj konkurenciji je bilo u tri discipline, kao i lane kada je uvedena ova praksa. U skifu kod pionira titulu državnog prvaka odneo je Petar Šavrljuga (Crvena zvezda), a kod pionirki Mađa Bezbradica (Crvena zvezda). U dubl skulu najsjajnije odličje pripalo je tandemu Partizana Petar Ostojić, Nikola Mirilo, odnosno Dori Šereš i Jani Tarabić (Danubius 1885). Pioniri Crvene zvezde Nikola Ristić, Ognjen Pajević, Petar Pejčić Andrej Jagić trijumfovali su u četverac skulu, a u istoj disciplini kod pionirki najbolje su bile Vukosava Janjić, Ana Filipović, Elena Radojković i Aleksandra Dinčić (Partizan).

– Partizan je, prema očekivanju, odbranio titulu ekipnog prvaka. Ovaj klub je tirjumfovao i u muškoj konkurenciji, dok je u ženskoj najbolji bio Čurug, čime je dokazao da je postao prava riznica odličnih veslačica. Bilo je mnogo dobrih rezultata a posebno treba istaći ostvarenje lakog seniora Miloša Stanojevića koji je s vremenom 6:15,8 oborio državni rekord. Marko Marjanović je, kao i lane, bio najbolji među seniorima sa odličnim rezultatom od 5:47,06, što je za samo 10 stotinki slabije od državnog rekorda. Iva Obradović je potvrdila dominaciju među seniorkama, a prošlogodišnju titulu je sačuvala i Zorica Mrđa u konkurenciji lakih seniorki – ocenio je učinak seniora i seniorki Petar Ibročić, član selektorske komisije VSS.

Prvi čovek struke Danubiusa 1885 osvrnuo se i na učinak veslačkog podmlatka na popularnpoj „Ergometrijadi“.

– Od novih naraštaja posebno bih pohvalio rezultat Veselina Tričkovića koji je tirjumfovao u konkurenciji kadeta sa izvanrednim vremenom za njegov uzrast od 6:17,7. Na visini zadatka bili su i junior Lazar Lazović, juniorka Ljiljana Jošić i kadetkinja Jovana Stanivuk s rezultatima 6:16,4, 7:07,1, odnosno 7:18,1. Takođe, zanimljivo je bilo i u pionirskoj konkurenciji u kojoj se borilo mnogo više kombinovanih posada nego lane kada smo prvi put uveli takmičenje dubl skulova i četverac skulova – kazao je glavni organizator ovog takmičenja Ibročić.

Veslački savez Srbije
PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online


Zabalj Online

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.co.rs