Zabalj Online

Vi ste ovde: Početna Čurug Solidan učinak mladih šahista iz Čuruga na prvenstvu Vojvodine
Solidan učinak čuruških mladih šahista na prvenstvu Vojvodine Solidan učinak čuruških mladih šahista na prvenstvu Vojvodine Istaknut

Solidan učinak mladih šahista iz Čuruga na prvenstvu Vojvodine

19 Januar 2015 Napisano 

Solidan učinak na prvenstvu Vojvodine

Od 09.01. do 13.01.2015. u Vrbasu je odigrano 22. otvoreno prvenstvo Vojvodine u šahu. Kao i svake godine, ŠK „Hajduk“ iz Čuruga imao je svoje predstavnike. Ovaj klub i svoje ime predstavljalo je 4 učesnika: Jakov Petrić , Teodora Janković, Milica Vuković i Nikola Miletić.

Rezultat koji smo očekivali ne poklapa se sa ostvarenim, ali kada se uzme u obzir da je deci (osim Jakovu) ovo prvo takmičenje na duži vremenski period, da su se prvi put odvojili od roditelja i da prvi put igraju ovim tempom, rezultat je solidan.

Tempo igre: 90 min po igraču + 15 min za odigranih 40 poteza

Broj kola: 9

Igralo se po različitim sistemima – Berger i Švajcarac – zavisno od grupe.

Jakov Petrić – igrao u grupi do 12 godina. Zauzeo je 6. mesto osvojivši 5 poena iz 9 partija. Jakov je pokazao ozbiljnu igru i ravnopravno se borio sa svim igračima iz svoje grupe. Po mom mišljenju najbolja i najzrelija igra do sada.

Teodora Janković – igrala u grupi do 10 godina. Zauzela je 4. mesto osvojivši 4 poena iz 9 partija. Falilo je iskustvo i za malo joj je „pobeglo“ 3. mesto. Samo trud i rad i rezultati su neizbežni!

Milica Vuković – igrala je u grupi do 10 godina. Zauzela je 6. mesto osvojivši pola poena iz 9 partija. Kao i kod Teodore fali iskustva, ali će joj ovo takmičenje svakako biti podstrek za dalji nastavak i napredovanje.

Nikola Miletić – Igrao u grupi do 8 godina. Zauzeo je 4. mesto osvojivši 2,5 iz 9 partija. Nikola je pokazao kvalitetnu igru ali nedostatak sreće mu je „oduzelo“ medalju. S obzirom da je naš najmlađi predstavnik, očekujemo sledeće godine medalju a do tada ćemo vredno raditi.

Predsednik kluba Nega Milivojević , decu i vođu puta a ujedno i trenera Danijelu Petrović dovezao je u hotel „Bačka“ gde se turnir odigravao.

Pošto je turnir trajao 5 dana, treći dan su roditelji posetili svoju decu.

Lepa saradnja između trenera i roditelja, pomogla je da sve bude u najboljem redu pošto su deca mala. Danijela se brinula da deci bude udobno, lepo, prijatno i da što bolje utiske ponesu kući. Sve je proteklo najbolje, deca su zadovoljna što je najbitnije.

Moram istaći još da su roditelji sami finansirali svoju decu. U suprotnom, broj takmičara našeg kluba na prvenstvu Vojvodine bio bi veći.

Danijela Petrović

PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online   PRIJATELJI PORTALA - Zabalj Online


Zabalj Online

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.co.rs